Ciasto marchewkowe to połączenie zdrowych marchewek, jabłek, żurawiny i orzechów. Dwukrotnie przełożone lekkim kremem śmietankowym, którego smak wzbogaca serek mascarpone. Ciasto jest zdrowe, pyszne i aromatyczne. Pachnie cynamonem i słodkimi bakaliami. Doskonale sprawdzi się jako deser do kawy czy herbaty lub jako tort na różne okazje.
- Jakość naszych ciast od samego początku pozostaje na niezmiennie wysokim poziomie, a asortyment cały czas się zwiększa dzięki zaangażowaniu i pasji w spełnianiu państwa życzeń - zapewnia Marta Rączka-Żurawska, mistrz cukiernictwa, właścicielka i założycielka Cukierni Pokusa, która od 2001 roku nieustannie zdobywa doświadczenie w słodkiej branży cukierniczej. - Tajemnica wspaniałego smaku naszych wypieków tkwi w bardzo szczegółowym i uważnym dobieraniu składników - naturalnych, świeżych i z pewnych źródeł. Jednak, aby ostateczny produkt zaistniał potrzebny jest oddany i fachowy wkład naszego doświadczonego personelu, który jest pełen pasji i zaangażowania w spełnianiu państwa życzeń. W naszych cukierniach znajdą państwo najwyższej jakości wyroby cukiernicze stanowiące ozdobę każdego przyjęcia, dopełniając najważniejsze uroczystości w życiu rodziny.
Właścicielka mieleckiej Cukierni Pokusa nie ma pojęcia, skąd pojawiła się u niej pasja cukiernicza, ale zapewnia, że po dwóch dekadach w branży ta fascynacja wcale w niej nie słabnie. Podkreśla również, że ciągle wprowadza nowe produkty.
- W każdym sezonie komunijnym proponujemy kilkanaście nowych tortów - dopowiada pani Marta. - W ofercie mamy ponad 100 rodzajów ciast, torów ponad 40 rodzajów i wciąż powstają nowe smaki. Staramy się, by na podniebieniach naszych klientów nie zrobiło się nudno, będziemy ich zaskakiwać, ale honorujemy i tych, którzy przyzwyczajeni są do naszych wcześniejszych propozycji.
Przypomina również o swoich ptysiach z kremem śmietankowym, które są hitem festiwali kulinarnych. I ulubieńcem smakoszy. - Pan Robert Makłowicz przekazał mi mnóstwo słów uznania, uznał naszego ptysia za przepyszny i wyjątkowy - wspomina pani Marta. - Więc chyba nie przez przypadek ptyś dostał Grand Prix w dziedzinie wyrobów cukierniczych.
Cukiernia prowadzona jest przez jej założycielkę - mistrza cukiernictwa Martę Rączkę-Żurawską, która od 2001 roku nieustannie zdobywa doświadczenie w słodkiej branży cukierniczej.
Warto wiedzieć!
Pracownia cukiernicza Pokusa znajduje się w Mielcu, gdzie są liczne sklepy i kawiarnie, natomiast cukiernia Pokusa w Rzeszowie znajduje się w CH E.Leclerc - Galeria Lazur znajduje się na Kulinarnym Szlaku Podkarpackie Smaki, który zrzesza tylko tradycyjnych i regionalnych wytwórców zdrowej żywności. - Od 2001 roku naturalne zdrowe wypieki, to nasza pasja i tak jest po dzień dzisiejszy - zapewnia właścicielka cukierni.
Cukiernia Pokusa Marta Rączka-Żurawska, ul. Wojsławska 2c, 39-300 Mielec, tel. 17 227 61 21
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?